1. خانه
  2. >
  3. دسته‌بندی نشده
  4. >
  5. استارلینک چیست و چگونه...

استارلینک چیست و چگونه کار میکند؟

به این مطلب امتیاز دهید

استارلینک چیست؟ سیستم ماهواره ای استارلینک به شما این امکان را می دهد که در هر نقطه از جهان بتوانید از اینترنت پرسرعت بدون هیچ محدودیتی استفاده کنید. شرکت اسپیس ایکس امیدوار است تا اینترنت سریع را در اختیار کل دنیا قرار دهد. ایلان ماسک و اسپیس ایکس به جهان این نوید را می دهد که در هر لحظه و در هر جا که باشند بدون هیچ مانعی می توانند به اینترنت دسترسی داشته باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه استارلینک چیست و چگونه کار میکند با ادامه مطلب همراه ما باشید.

استارلینک چیست؟

شرکت های بسیاری در تلاش هستند تا به تقاضای مردم برای داشتن اینترنت پرسرعت پاسخ دهند؛ اما در این بین پروژه استارلینک سر و صدا بیشتری داشته است. کارآفرین مشهور، ایلان ماسک با استفاده از پروژه استارلینک تمایل دارد تا اینترنت کل جهان و حتی فضا را با هزینه ای کمتر و سرعت بیشتری تامین کند. بسیاری از مردم جهان که در روستا و نواحی دور از شهرها زندگی می کنند از کابل های گسترده زیرزمینی و پرهزینه اینترنت فاصله دارند.  این موضوع باعث شده است تا جمعیت زیادی در جهان از اینترنت پرسرعت محروم بمانند. این درحالی است که شبکه ماهواره ای استارلینک، اینترنت پرسرعت را برای تمامی جهانیان در دسترس قرار خواهد داد.

ماهواره و شبکه های در هم تنیده اینترنت استارلینک می تواند به مکان هایی که به کابل ها دسترسی ندارند، اینترنت پرسرعت بفرستد. ایلان ماسک و شرکت اسپیس ایکس با راه اندازی ماهواره های دوار یک شبکه جهانی اینترنت ایجاد کرده اند. این شبکه بدون در نظر گرفتن موقعیت مکانی شما که در کجای جهان ساکن هستید، شما را به اینترنت متصل خواهد کرد.

شبکه اینترنتی استارلینک چگونه کار می کند؟

استارلینک چیست؟ استارلینک همان شبکه ماهواره ای پرسرعتی است که با کمک آن می توان بدون استفاده از فیبرهای نوری، سیگنال های اینترنت را به سراسر جهان ارسال کرد. پروژه استارلینک برخلاف بسیاری از پروژه های مشابه، بدون نیاز به ساخت های پیچیده و با مناسب ترین هزینه، داده های اینترنت را با سرعت نور در اختیار کل دنیا قرار می دهد.

استارلینک چگونه کار می کند؟ زیر ساخت های اینترنت در حال حاضر بسیار گران و پیچیده است، به همین خاطر ایجاد این زیر ساخت ها در یکسری از نقاط جهان مثل جنگل، دریا، روستاها و نقاط دور افتاده اصلا ارزش ندارد. ایلان ماسک برای رفع این مشکلات به فکر راه اندازی شبکه ماهواره ای استارلینک افتاد. ایلان ماسک به دنبال این است تا با انجام این ایده مشکل اینترنت کل جهان را حل کند. شرکت اسپیس ایکس از بین سایر شرکت های فعال در این حوزه، تنها شرکتی است که توانسته خدمت رسانی کند.

در پاسخ به این سوال که استارلینک چیست؟ در واقع باید اینطور گفت که استارلینک یک فناوری ماهواره ای متفاوت است که با ایجاد یک شبکه پرسرعت با تاخیر کم در فضا به تقاضای مردم در نقاط مختلف برای ایجاد یک شبکه اینترنتی جهانی پاسخ می دهد. شرکت اسپیس ایکس با بکارگیری 42000 ماهواره در مدار پایین و نزدیک به زمین توانسته است شبکه ای در هم تنیده با کم ترین تاخیر ایجاد کند. این شبکه مجهز به 4 آنتن بسیار قوی  است که در ساخت و ارسال سیگنال ها نقش دارند. هر کدام از ماهواره های مسطح استارلینک 260 کیلوگرم است. با استفاده از رانشگر یونی 42000 ماهواره استارلینک در مدارهای نزدیک به زمین قرار داده می شوند.

تا به امروز نزدیک به بیش از 1700 ماهواره به فضا پرتاب شده است؛ اما هدف شرکت اسپیس ایکس ارسال 42000 ماهواره برای پوشش دهی کامل اینترنت جهان است.  مدل 42000 ماهواره ای که قرار است به فضا پرتاب از LEO شود، این ماهواره زمین گرد است و تنها در فاصله نزدیکی از زمین حرکت خواهد کرد.

انتقادات از پروژه استارلینک

تعداد بالای ماهواره پروژه استارلینک باعث شده است تا یکسری انتقاداتی نیز پیرو این پروژه شکل بگیرد. جامعه نجوم اعلام کرد که ماهواره های استارلینک در مطالعات پژوهشگران اختلال ایجاد می کنند؛ زیرا این ماهواره ها همچون ستاره در فضا نورانی هستند. ایلان ماسک نیز برای رفع این مشکل و برطرف کردن این انتقاد، سطح ماهواره ها را مشکی و مات کرد اما همچنان شکایت های جامعه نجوم به این ماهواره ها ادامه دارد. یک مورد دیگر از انتقادات شکل گرفته برای پروژه استارلینک، معضل زباله های فضایی است. ماهواره هایی که با اهداف مختلف به فضا پرتاب می شوند یک طول عمر مفیدی دارند که با گذشت زمان مشخص، ماهواره کارایی خود را از دست می دهند. ماهواره های غیر فعال از مدار خارج می شوند. تعداد این ماهواره های غیر فعال در فضا رو به افزایش است، به همین دلیل ممکن است این ماهواره ها حتی با یکدیگر برخورد کنند و مشکلات بیشتری ایجاد شود.

وضعیت سرعت شبکه ماهواره ای استارلینک

شرکت های بسیار زیادی در جهان به دنبال بالابردن کیفیت اینترنت جهانی هستند؛ اما شرکت اسپیس ایکس تا کنون توانسته است موفق تر ظاهر شود و به دستاوردهای جالبی در این مسیر دست پیدا کند. یکی از تفاوت های اصلی ایده ایلان ماسک نسبت به سایر شرکت ها پهنای باند بالای ماهواره های استارلینک است که میزان سرویس دهی به کاربران اینترنت را بیشتر می کند.

اینترنت استارلینک چیست؟ اینترنت استارلینک به نسبت سایر شبکه های ماهواره ای سرعت بالاتری دارد. تاخیر ارسال سیگنال های استارلینک بسیار پایین است، به همین خاطر شبکه ماهواره ای استارلینک نظر جهانیان را به خود جلب می کند. تاخیر یکی از مهمترین ایرادات شبکه های ماهواره ای اینترنتی بود که ایلان ماسک توانست با رفع این مشکل، رویای اینترنت جهانی را به واقعیت تبدیل کند. اکثر شرکت های فعال در عرصه خدمات اینترنتی از ماهواره های GEO برای اینترنت رسانی به جهان استفاده می کردند. این ماهواره ها همانند ستاره های آسمان از مدار زمین فاصله بیشتری دارند و ثابت هستند. احتمال تاخیر و کاهش سرعت اینترنت در این ماهواره ها بسیار بیشتر از ماهواره های استارلینک است.

استارلینک چیست؟ ماهواره های استارلینک در فاصله 562 کیلومتری از سطح زمین با سرعت بسیار بالایی، اینترنت نقاط مختلف را تامین می کند. به دلیل نزدیکی ماهواره های استارلینک به زمین، تنها با پینگ 20 الی 30 میلی ثانیه ای، شبکه اینترنت در سراسر جهان برقرار خواهد شد. این شبکه همچنین با سرعت دانلود بسیار خوبی که دارد، توانسته است نظر جهانیان را به خود جلب کند. در ابتدا سوالات متعددی در ارتباط با چگونگی سرعت استارلینک در جهان شکل گرفت. تصور می شد که به دلیل ارسال سیگنال های متعدد از ماهواره ها به سراسر دنیا، سرعت اینترنت استارلینک بسیار پایین باشد.

استارلینک در ایران

در حال حاضر استارلینک به‌طور غیررسمی یعنی خرید اشتراک از یک کشور دیگر، در ایران قابل استفاده است. برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی معتقدند با وجود قیمت بالا، سرعت آپلود پایین و پینگ بالا، آنچه به دستشان می‌رسد، «اینترنت آزاد» است و ارزش دارد. نسل یک تا چهار تجهیزات و سرویس استارلینک قابل خرید است، بین ۴۰، ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان قیمت دارد. هزینه‌ی اشتراک ماهانه هم حدود ۴۰ دلار تخمین زده می‌شود اما متقاضیان انتظار دارند با افزایش تقاضا قیمت بیش از این‌ها افت داشته باشد.

چگونه می توان به شبکه اینترنتی استارلینک متصل شد؟

استارلینک چیست؟ پروژه اینترنت جهانی با نام استارلینک برای پوشش دهی اینترنت سراسر جهان به کار می رود. استارلینک در دنیا تنها نیست و شرکت های بسیار دیگری نیز برای بهبود اینترنت جهانی در حال فعالیت هستند. از بین شرکت های مختلف، استارلینک تنها شرکتی بوده است که توانسته ایده بسیار جالبی برای پوشش دهی اینترنت جهان ارائه دهد. ایلان ماسک تا کنون موفق شده است تعداد زیادی از ماهواره های اینترنتی خود را به فضا ارسال کند اما با اینحال هنوز پروژه استارلینک به طور کامل تمام نشده است. شرکت اسپیس ایکس باید ابتدا از کشورهای مختلف مجوز بگیرد و سپس جهت پرتاب ماهواره و پوشش دهی اینترنتی قسمت های مختلف کره زمین اقدام نمایند.

در حال حاضر نمی توان با استفاده از گوشی، کامپیوتر، لپ تاپ و… در ایران به اینترنت استارلینک متصل شد. در نسل های بعدی دیگر محدودیت گیت وی و ماهواره برای تمامی جهان از بین خواهد رفت و این ماهواره ها به کلی کل جهان را پوشش خواهند داد. تاکنون شبکه استارلینک توانسته است کشورهای مختلفی را پوشش دهد اما هنوز اینترنت استارلینک به ایران نرسیده است. با مراجعه به سایت استارلینک می توان از موقعیت ماهواره های پرتابی در فضا مطلع شد. تمام ماهواره های استارلینک موجود در فضا با موقعیت مکانی مشخص در فضا در مداری نزدیک به زمین در حال گردش هستند. نکته مهم دیگر این است که استفاده از شبکه ماهواره استارلینک رایگان نیست و مسلماً همانند استفاده از خدمات عادی اینترنت هزینه بردار خواهد بود.

خدمات شارژ اکانت استارلینک : https://iranstarlink.shop/recharge-starlink-account/

فروشگاه تجهیزات استارلینک : https://iranstarlink.shop/shop/

خرید استارلینک مینی ، خرید استارلینک در ایران ، خرید استارلینک استاندارد ورژن 4 ، نسل 3 (Starlink Standard Kit V4)

منبع : https://iranstarlink.shop/

پست های مرتبط

دیدگاه خود را بنویسید

معادله ی امنیتی *